woensdag 16 februari 2011

Walk for Water

Graag willen we jullie nog even herinneren aan de slotopdracht van dit traject. De kom-naar-buiten-actie op WereldWaterdag.

Je vindt alle informatie terug op de Walk for Waterblog
Op dit moment stappen 60 scholen mee en staat de teller op meer dan 60.000 km.
We gaan dus voor 100 scholen en 100.000 km. En daar hebben we ook jullie voor nodig.
Voor wie het nog niet deed: inschrijven dus!
Hieronder alvast enkele inspirerende voorbeelden !


Stella-Matutinacollege Lede kadert het dragen van kannetjes water aan de hand van beeldmateriaal en een getuigenis van collega's leerkrachten uit Madagascar, die op school en thuis geen stromend water hebben.
Het college wandelt straks met ongeveer 600 leerlingen 5 km.

Basisschool Wavo Onze-Lieve-Vrouw Waver
We koppelen de ‘Walk for Water’ aan ons vastenproject. We laten de kinderen zich sponsoren voor de wandeling. De opbrengst daarvan is voor een basisschool in Togo, waar ze zeker geconfronteerd worden met de waterproblematiek…

Malpertuis Ruddervoorde
Netoverkoepelend (De vrije basisschool"" de Kiem"" en Go Malpertuis Ruddervoorde) maken we een stoet van Ruddervoorde naar Waardamme.
GO Boudewijnschool Oostkamp wandelt van Oostkamp naar Waardamme en daar ontmoeten we elkaar. De gemeente zorgt op het ontmoetingsplein voor een leuke groepsactiviteit…

Instituut Sint-Vincentius a Paulo Gijzegem
"We koppelen onze jaarlijkse vastenvoettocht op vrijdag 25 maart aan ""Walk for water"". De opbrengst van deze sponsertocht willen we specifiek schenken aan een project voor drinkwater in de derde wereld!
Water wordt het centrale thema op onze wandeling: we volgen de Molenbeek, passeren een waterzuiveringsstation en wandelen op het jaagpad langs de Dender…


Leefschool Droomschip Eeklo
"Eerst en vooral vinden wij de actie super, heel geschikt om het uit te werken met de kinderen.
Naargelang de leeftijd zullen de kinderen, begeleiders, directie, werkpersoneel, ...stappen voor water.
's Morgens wordt de hoofdkraan van de waterleiding van de school afgesloten zodat we op school zullen ervaren wat het is geen water te hebben.
De kinderen zullen oplossingen moeten zoeken en uiteindelijk ergens anders water moeten halen (bv. in een andere school die ongeveer op 5 à 6 de school ligt).
We werken de actie verder uit samen met kinderen, ouders, begeleiders, directie, …


Basisschool ’t Zwaluwnest Wachtebeke
De wandeling start langsheen de Moervaart, daar zullen we flessen vullen met water uit de beek. Deze flessen zullen we meedragen op het vervolg van onze wandeling,dit water wordt dan op woensdag 23 maart onderzocht door het vierde leerjaar. We doorkruisen ook het dorp van Wachtebeke. De pers wordt op de hoogte gebracht, alsook de plaatselijke burgemeester en politici.

Basisschool De Tovertuin Sint-Niklaas
Onze leerlingen worden gedropt op een bepaalde afstand van het recreatiedomein 't Ster. Ze krijgen een lege biddon mee, die ze onderweg gevuld moeten krijgen, door aan huizen aan te bellen en te vragen of ze een bijdrage water willen leveren. Ze leggen tevens ook uit waarom ze deze actie op punt hebben gezet.


Freinetschool De Boomhut Alsemberg
"Vanaf het 3e kleuterklasje gaan wij op stap met lege flessen, jerrycans, waterzakken, ... op onze eindbestemming gaan we aanbellen bij de buurtbewoners, we vragen om water en leggen het doel van deze actie even uit.
Gepakt met het gekregen water stappen we terug naar school. We berekenen het aantal liter water dat we overgieten in de waterton. Dit water wordt hergebruikt: we gaan poppenkleertjes wassen, soep koken, drinken het lekker op, voorzien onze schooltuin van water, zetten koffie en thee voor de juffen,...
We gaan ervoor zorgen dat we opvallen, veel ouders stappen ook mee. Hopelijk is het weer ons goed gezind!"

Gito Overijse
We werken samen met GBO waardoor we met ruim 300 mensen zullen deelnemen. We zetten ons allemaal in het blauw. De lln van het GITO (eerste graad) zullen emmers water dragen en een spandoek. Met een megafoon zullen een aantal waterkreten door Overijse weergalmen. De vijfdejaars van het GITO zullen op een verzamelplaats activiteiten begeleiden voor elk leerjaar van de lagere school (bv water proeven, water dragen, foto's plaatsen,...) De tocht vertrekt aan een watermolen en bijna op het einde van de tocht is er een watertoren waar de lln hun drinkbus zullen kunnen vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten