dinsdag 7 december 2010

Opdracht 3: Wat wil je weten... en hoe ga je dat meten ?

De stap sensibiliseren hebben we tot een goed einde gebracht. Vergeet niet om een verslagje op te sturen! Waarvoor dank.

De hele school, en misschien ook de omgeving, is nu gesensibiliseerd. Op dus naar de volgende stap. Het watergebruik inventariseren.
Door te inventariseren kun je onder meer de manier waarop de school met water omgaat kritisch evalueren. En bijsturen!

Hiervoor heeft MOS een waterenquête ontworpen: een instrument om alle activiteiten waarbij water wordt gebruikt en alle bijbehorende toestellen te inventariseren en te meten. Je kunt de enquête downloaden via de MOS-site. Klik op de link 'naar de MOS-waterenquête' in de rechterkolom.
Het zou fijn zijn als jullie op termijn gebruik gaan maken van deze enquête.


Als opstap naar een uitgebreide inventarisatie van jullie watergebruik vind je hieronder enkele mogelijke opdrachten. Ook bij deze opdracht kun je je beperken tot één suggestie maar we zouden het ten zeerste waarderen mocht je meerdere inventariesatieacties uitwerken naar verschillende doelgroepen (*).


Zoals steeds vragen we jullie om een kort verslag op te sturen. Het onderling uitwisselen van informatie en ervaringen blijft één van de doelstellingen van dit watertraject.
deadline op 29 januari 2011.



Jullie verslag kan verschillende vormen aannemen: tekst, foto's, film...
(*) meer informatie/opdrachten in het hoofdstuk 4 (pag 77 en verder) van het MOS-themapakket Water op School.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten