vrijdag 14 januari 2011

Waterdegustatie Op het SMC in Lede

Op zaterdag 4 december organiseerde de ouderraad van onze school een spaghetti-avond en een wijndegustatie. Degustatie… MOS… De link werd snel gelegd: een niet te missen kans om met het MOS-team een waterdegustatie te organiseren.
De MOS-leden werden goed voorbereid: zij mochten het Leedse kraantjeswater al eens vergelijken met kraantjeswater uit andere streken en verschillende soorten flessenwater. En zij waren er alvast van overtuigd: het kraantjeswater uit Lede is het beste!

Enkele leerlingen en leerkrachten van onze school staken de handen uit de mouwen, kleedden de waterstand aantrekkelijk aan en lieten leerlingen, ouders, familie en sympathisanten proeven van het verschillende soorten kraantjeswater en twee soorten flessenwater. Naast de link te leggen tussen de gevulde glazen en de streek/het watermerk kreeg iedereen ook deze vragen op zich afgevuurd: “Welk water vind je het lekkerste? Smaak je veel verschil tussen de verschillende glazen water? Help je ons dan mee om het milieu een handje te helpen door kraantjeswater te drinken?”

Naast de waterdegustatie, konden de bezoekers meedoen aan een leuke waterquiz. Hopelijk sijpelt bij vele mensen uit onze omgeving op deze manier druppel per druppel door hoe belangrijk het is dat we zuinig omgaan met water!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten